Booking

Kunstnere

Maarten Visser (NL/IN)

Maarten Visser bor i Chennai, Indien, men kommer fra Holland, og har endda boet i Danmark i 2-3 år i sin ungdom. I 1992 gik han på Den Sønderjyske Højskole for Musik og Teater, og derefter flyttede han til Århus, hvor han boede i en årrække, mens han forberedte sig på optagelse på Brabants Konservatorium i hjemlandet Holland. Maarten har boet i Indien i 20 år og ud over at være solist og sideman i andre grupper, komponerer han også ny jazz med indisk-inspirerede harmonier og klange for sine egne grupper, Oto.3 og MV3. I 2000 mødte han danseren og koreografen Padmini Chettur, som han skrev musik til dennes forestillinger. I 2008 udgav Maarten et soloalbum med saxofonsoloer. De to faste grupper, Maarten turnerer med, spiller samtids-improvisationsmusik, hvor den klassiske, indiske kulturmusik sniger sig ind i en vestlig og velkendt jazzklang. Maarten har turneret overalt i Indien ud over i mange jazzklubber i Europa, især i Holland og Tyskland, hvor Berlin er et årligt tilbagevendende mål med sin metropoliske jazz-centrum for verdens mest kendte internationale navne. Læs mere om og hør musik af Maarten Visser her.

Robbert van Hulzen (NL)

Robbert van Hulzen (NL) er hollandsk percussionist og trommeslager, som spiller aktivt på de hollandske og europæiske i utallige konstellationer. Robbert er en del af trioen oto.3, som består af Maarten Visser (NL/IN), Robbert van Hulzen (NL) og Linne Lauesen (DK). Robbert van Hulzen spiller eksperimenterende jazz og klassisk musik, og ses i mange grupper sammen med sceneperformere, dansere, skuespillere, lyriker og mange, mange flere. Robbert præger og løfter enhver sammenhæng til det sublime, da hans perfektionisme ikke overgås af noget andet, og hans udtryk, lyd og rytmeudforskning præger alle de sammenhænge, han indgår i. Læs mere om og høre musik af Robbert van Hulzen her.

Sophus Bech (DK)

Sophus Bech er en ung saxofonist på 21 år, der studerer på Det Jyske Musikkonservatorium hos Uffe Markussen (saxofon). Sophus har studeret på MGK Fyn i Odense hos Morten Drejer (saxofon) og Heine Hansen (klaver). Tidligere har Sophus i mange år studeret hos Gert William Knudsen (saxofon). Sophus er en meget bemærkelsesværdig jazz-solist, som får publikum til at lytte ekstra godt efter, når han spiller solo på de Aalborgensiske og fynske jazz-scener. Inspireret af John Coltrane, Wayne Shorter og en lang række ikoner, fører Sophus saxofonspillet ind i en moderne æra, hvor klanggenkendelser ikke fornægter sig, men der er alligevel noget helt specielt, når Sophus spiller. Sophus komponerer sin egen musik til sin kvartet, som henleder opmærksomheden på moderne ny jazz krydret med Sophus’ enorme viden inden for det musikteoretiske felt, som han leger rigtigt meget med.

Tobias Bech (DK)

Tobias Bech er en ung trompetist på 17 år, der har studeret hos Kim Thorsen, Thomas Buchreiz og Agnar Ellebye samt i Peder Most Garden og Basic Bigband i Svendborg. Tobias spiller såvel klassisk, folk og jazz musik, og han er trods sin unge alder en yderst habil solist og medspiller til enhver festlig lejlighed. Tobias ses ofte i højtiderne som trompetist i kirker, og som solist i Basic Bigband. Han har i dag sin egen kvartet og sekstet, som spiller jazz musik. Herudover spiller Tobias også sammen med sin bror, Sophus med i Rantzausminde Jazz Forsyning, som i sin kerne består af to musikalsk familier i 2 generationer – forældre og unge. Tobias går i øjeblikket i 1. g på Svendborg Gymnasium på musiklinjen.

Linne Lauesen (DK)

Linne Lauesen er uddannet kontrabassist og saxofonist på Århus Universitet, Musikvidenskabsligt Institut i 1992-1994. Hun spiller i mange forskellige konstellationer, herunder Oto.3, som er en hollands-dansk trio, der spiller eksperimentelt klassisk (Ny Musik) og jazz. Linne og Maarten Visser mødte hinanden på Musik og Teaterhøjskolen i 1992, hvor de dannede souljazzgruppen Søren Prahl Band opkaldt efter nu afdøde sønderjyske pastor af sammen navn. Siden er Linne og Maarten gået videre i jazz og klassisk eksperimenterende musik, og Linne har skiftet den elektriske bas ud med kontrabassen, som hun spiller primært på i jazz- og klassiske mindre konstellationer. Herudover spiller Linne baryton saxofon i Basic Bigband og er fast medlem i familieorkestret Rantzausminde Jazz Forsyning i Svendborg. Læs og hør mere om Linnes musik her.