Service nyt

Her kan du se lidt om de tidligere opgaver, jeg har udført med forskellige træblæser- og strengeinstrumenter og tilbehør dertil.

Nye buehår og strygerreparationer

Jeg spiller selv kontrabas, og laver  reparationer af strygerfamilien samt skiftning af hår på buer. Du kan vælge mellem forskellige typer buehår, og hvis dit instrument er revnet eller flækket, kan jeg også istandsætte. Ved totalrenoveringer samarbejder jeg med en violinbygger i forhold til at skaffe materialer, specialværktøjer, samt hjælp og råd omkring reparationer af strygerinstrumenter.

Indiana tenor saxofon renovering

Jeg var så heldig at finde en Indiana saxofon fra firmaet Martin, som er dateret 1930 og i sølv-satin finish. Jeg er i gang med en gennemgående renovering af mekanik og nye puder, filt og kork på saxofonen, og den får Pisonis bedste læderpuder med flade resonatorer i, så den kan bevare sin lækre 30’er klang, når den er færdig.

Saxofonen sættes til salg over min FaceBook-side LinneLauesen.com så snart den er færdig.

Tværfløjterenovering

Jeg har givet en tværfløjte fra 1980’erne et helt nyt liv med opretning af fabriksskævheder og isætning af lækre nye puder.

Det er ikke nogen dyr tværfløjte – det er faktisk en skolemodel, men den skal spille i et bigband og høres gennem et lag af trompeter og basuner og rytmegruppe, så at spille på en fløjte med lækker blød klassisk klang er lidt overdrevet.

En helt almindelig forsølvet nikkel standard Yamaha fløjte gør et fint stykke arbejde her.

Blokfløjte shine-up

Gamle blokfløjter, som gemmer på mange gode minder, kan få et helt nyt liv med en “shine-up”.

Billedet til venstre viser to ældre fløjter fra ’70’erne, hvor den ene har fået fjernet den gamle lak, og fået en voksbehandling og polering, som man gør med moderne blokfløjter.

Billedet her under er det færdige resultat på kundens egen fløjte: Nu kan hun se det flotte pæretræ med alle dets årer og nuancer, som var skjult under den gamle lak.

Fløjten har også fået nyt kork, så kunden kan spille på sin fløjte igen. Korken er fugtet med kork grease og pakket ind i film, så den kan suge fugt og blive medgørlig.

Selmer altsaxofon Serie II, 2006

Altsaxofonen trængte til en finjustering og nye puder, fordi de havde mere end 10 år på bagen, og var ved at blive lidt stive og utætte i nogle af de dybe toner.

Resonatorerne var ganske rustne, fordi den forrige ejer var en særdeles aktiv musiker, som ikke bekymrede sig så meget om at rense saxofonen efter spil. Så giver fugten inden i saxofonen desværre rust på resonatorerne.

Vandtætte og bløde kamelskindspuder blev installeret, og saxofonen er virkelig kommet helt op på dupperne igen.

Low-A extender til baryton saxofon

Ældre baryton saxofoner kan være fra dén tid, hvor den dybeste tone, man skulle bruge, var Bb. Men i dagens big bands skal man nogle gange bruge det dybe A. Og hvad gør man så? Oktaverer (det lyder fesent) nej, man køber en “Low A – Extender”. Og det virker!

Den skal laves, så den passer præcist til instrumentet, for de forskellige modeller kan variere, og A-et skulle jo gerne stemme lige som de resterende toner.

Man sætter den på barytonen som en anden trompet-mute – for enden af schallstykket. Så kommer der et A ud i stedet for Bb.

Man har derfor ikke tonen Bb, når extenderen er i, men den skal man også kun sjældent bruge i stykker, hvor der er dybt A.

Først lavede jeg en prototype i plast, men en extender i kobber giver en endnu bedre lyd, og så ser det også flottere ud. Hvis du har en low-Bb baryton og gerne vil have en extender, så kan jeg lave en til dig.