INSTRUMENT-SERVICE

BRUG FOR ET OVERHAUL af dit træblæserinstrument?

Eller hjælp til køb af et brugt instrument? (Se nederst).

Jeg har erfaring med  tilpasninger af saxofoner i alle størrelser, fløjter, klarinetter og oboer, som jeg selv har sat i stand, så de lyder som nye.

 

Selv om jeg ikke er uddannet, men selvlært instrumentreparatør, så har jeg så meget kendskab og erfaring med det, at du kan være sikker på, at dét resultat, du får tilbage fra mig, er problemfrit. Jeg giver 3 måneders garanti på mine arbejder.

Når du kommer med dit instrument, får du efter et par dage et overslag på, hvad tilpasningen eller reparationen maks vil koste dig. Denne del koster dig ikke noget!

Du er også velkommen til at hente alternative priser på tilsvarende arbejder – det tager jeg ikke ilde op.

Du skal dog vide én ting: som privat kommer du ofte “bagest i køen” i de professionelle værksteder, med mindre du selv presser hårdt på for at få dit instrument repareret. De professionelle har meget travlt med at reparere netop professionelle musikeres instrumenter fra dag til dag, og da disse er faste kunder, ja så må amatørmusikere som os ofte vente.

Det var faktisk denne oplevelse, der satte mig i gang med at lære faget ved at øve mig om og om igen, til jeg var tilfreds med resultatet. Og jeg er mindst lige så kræsen som du, og måske endnu mere en de officielle værksteder, der kører ren “business”.

Min hobby som reparatør er netop ikke min hovedindtægt, og derfor skal jeg ikke have så mange instrumenter igennem på kortest mulige tid. Jeg ser det som en ære at få overdraget dit kære instrument, og du skal gerne have en oplevelse af at få det tilbage, så det føles som nyt.

 

HOS MIG foregår det sådan her:

Du skriver til mig på følgende email-adresse:

Mit telefon nummer står her ikke, fordi jeg tidligere har oplevet, at mærkelige udenlandske mennesker opsnapper det og generer mig og min familie. Men mailen ser jeg hver dag.

Når jeg ser din mail, kontakter jeg dig tilbage for at lave en aftale med dig om, hvordan og hvornår det passer dig at jeg kigger på dit instrument.

Hvis vi bliver enige om, at jeg skal kigge på dit instrument, låner jeg det et par dage, så jeg lige kan danne mig et overblik over, hvad instrumentet behøver og kan opnå ved reparation eller fin-tuning.

Så kontakter jeg dig igen med et overslag på, hvad det vil koste dig, og du får mulighed for at sige nej-tak eller vente for at tjekke alternative priser, hvis du hellere vil det.

No Hard Feelings! Det koster dig ikke noget indtil videre.

 

Jeg vil typisk fortælle dig, hvad du kan vælge at få gjort som minimum, for at du igen kan tage stilling til hvad du ønsker at få udført.

Hvis du ønsker det, kan jeg også fortælle dig hvad du på sigt kan få gjort, hvis du virkelig vil have det bedste ud af instrumentet.

Men det koster jo alt sammen, så det er typisk mere en basis-ting, du sagtens kan leve gladeligt med. Det er jo heller ikke sådan, at hvis du har et forholdsvist billigt instrument, at det kan betale sig for dig at sætte de allermest dyre puder i, hvis det ikke løfter instrumentets kvalitet nævneværdigt.

Det er noget, man gør, hvis man spiller rigtig meget, og har et fint og dyrt instrument, som man gerne vil passe rigtig godt på.

Vi kan også snakke om, om det vil være bedre, at du købte eller ønskede dig et bedre instrument i stedet for begynder-modellen, hvis en fin-tuning eller reparation stort set koster det samme som det instrument, du har.

Det er jo ikke altid, det kan betale sig at reparere. Det vil du også få at vide, for jeg er som sagt ikke ude på at tjene min faste hyre på instrumentreparationer – det skulle jo gerne være noget, du bliver glad for – så er jeg også glad!

Når vi er enige om, hvad der skal gøres, så giver jeg dig en forventet tid for, hvornår du kan få instrumentet tilbage.

Når du kommer, vil jeg bede dig om at prøve instrumentet af og fortælle mig, om du er tilfreds. Vi har et musikhus, hvor du gerne må spille lige så højt og længe, du vil.

Er du tilfreds, aftaler vi betalingsmetoden, og fra dén dag, har du 3 måneders garanti for mit arbejde.

Det betyder, at hvis du oplever problemer i den periode, så kommer du bare retur med instrumentet, og så fikser jeg det omkostningsfrit – selvfølgelig forudsat, at der ikke er sket en ny skade.

Jeg vil efterfølgende give dig et godt tilbud om at få instrumentet efterset en gang årligt for en meget lav service-pris, som jeg kun giver til tilfredse kunder, som har lyst til at vedligeholde sit instrument uden at betale en formue for det.

Jeg håber, du har fået mod til at skrive til mig – og husk – det koster ikke noget at skrive, og du binder dig heller ikke til noget, selv om du beder om en pris, låner mig dit instrument, får det vurderet og alligevel siger nej-tak, eller gerne vil vente.

 

Brug for rådgivning ifm. køb af brugt eller nyt instrument?

Først og fremmest vil jeg råde dig til at snakke med din underviser om hvilket instrument, der passer til dig og dét, du kan lige nu – og er på vej henimod.

Men din lærer har måske ikke tid til at tage med dig ud for at købe det nye eller brugte instrument, så hvis du har brug for hjælp til at købe det helt rigtige, så er du velkommen til at skrive til mig.

Jeg skal gerne give dig helt gratis nogle overordnede vejledninger i, hvad du skal se efter, men hvis du vil være helt sikker på, at du køber det rette instrument, så vil jeg gerne tage med dig ud og hjælpe med en konkret vurdering af det instrument, du har kig på.

Det koster naturligvis lidt at få mig med ud på en sådan tur, men jeg synes ofte, det er alle pengene værd – især, hvis du går efter et lidt dyrere instrument. Så er der jo mange penge på spil, og du skal helst have det helt rigtige instrument.

KØB AF BRUGTE INSTRUMENTER kan være alt fra et supergodt køb til en dårlig investering!

Derfor bør du overveje at investere en lille smule i at få en ekspert med, når du handler.

Dét, jeg kan hjælpe dig med er, at prøve instrumentet igennem for at høre, om det er spilbart, om det trænger til skift af puder, filt og kork, og give dig en ide om, hvad det vil koste at få lavet de ting, der skal til for at instrumentet bliver din næste kærlighed.

Eftersom gode instrumenter findes rundt omkring i hele Danmark, kan man jo godt komme til at ligge og køre lidt omkring før man finder det helt rigtige. Inden, du eller dine forældre starter bilen, så ring lige og få en uforpligtende, indledende snak. Det koster ikke noget.

Hvis du gerne vil have mig med ud at kigge på et konkret instrument, tager jeg gerne med. Afhængig af, hvor langt vi skal væk – dvs. hvor lang tid, jeg skal bruge på turen, så kan jeg give dig nogle vejledende indikationer på, hvad det vil koste dig at have mig med i bilen:

RADIUS FRA SVENDBORG:

Op til 100 km: 500 kr.

100 – 200 km: 500 – 850 kr.

Over 200 km: Timepris – 170 kr. / timen

 

OM MIG som udøvende musiker

Jeg har aktivt spillet musik og fået undervisning i fløjte, klaver, saxofon, sang, el- og kontrabas og obo gennem tiden siden jeg var 6 år (1978) kun afbrudt af en mindre pause på 6 år mens børnene var helt små.

Jeg har siden 1990’erne spillet i semi-professionelle bands, orkestre og kor – dvs. hvor musikerne, sangerne eller bandet/orkesteret tjener penge på at spille for andre, men hvor det ikke er hovedindtægten for musikerne at spille. Vi har alle andre jobs.

I øjeblikket spiller jeg baryton- og alt-saxofon i henholdsvis Basic Bigband i Svendborg og Svendborg Musikskoles Harmoniorkester. Derudover spiller jeg el- og kontrabas i Rantzausminde Jazz Forsyning og assisterer  som korsanger ved Skt. Nikolai Kirkes Cantori under større koncerter.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *