Om mig

Min “karriere” som træblæserreparatør begyndte i 2015, da jeg indså, at familiens instrumentsamling var blevet så stor og behovet for vedligehold lige så stort, at jeg gerne ville lære håndværket om at reparere saxofoner, klarinetter, tværfløjter m.v.

Starten

Jeg begyndte dengang med mine egne saxofoner, og da resultatet blev godt, fortsatte jeg med at istandsætte de andre instrumenter, vi har, og også dem, som ikke rigtigt duede, fordi de trængte til en alvorlig omgang justering af hele mekanikken og skift af alle puder m.v.

På dén måde lærte jeg de forskellige træblæserinstrumenter at kende, og især forskellene i at reparere saxofoner, klarinetter og tværfløjter.

Samarbejde

Jeg havde kontakt til den lokale musikbutik i byen, og begyndte at få kunder udefra via denne kontakt.

Dertil kom også kunder, der gerne ville have restaureret gamle blokfløjter og gjort dem som nye igen.

Dét var en spændende udfordring, og jeg måtte researche en del omkring hvordan blokfløjter bliver fremstillet for at kunne restaurere disse.

Vintage instrumenter

Siden hen kom der mere “alvorlige” reparationer ind i billedet, da jeg begyndte at opkøbe gamle “vintage” instrumenter med henblik på restaurering og videresalg for øje.

Tit havde disse instrumenter en lang historie bag sig med slitage, at have ligge på lofter eller i skabe i mange år, de kom med buler og skæve posts og hinge tubes (poster og rørsamlinger), der skulle rettes ud.

Specielle opgaver

En bro over en klap var engang gået løs i broens ene fod på en baryton saxofon, og måtte loddes sammen. Jeg fik derfor instruktion af en sølvsmed i at lave sølv- og messinglodninger ud over tinlodninger, som er det mest almindelige.

FaceBook

Jeg nu lavet en FaceBook side, der hedder LinneLauesen.com, så I bedre kan komme i kontakt med mig.

Om mig som udøvende musiker

Jeg har aktivt spillet musik og fået undervisning i fløjte, klaver, saxofon, sang, el- og kontrabas, fløjte og obo gennem tiden siden jeg var 6 år (1978) kun afbrudt af en mindre pause på 6 år mens børnene var helt små.

Jeg har siden 1990’erne spillet i semi-professionelle bands, orkestre og kor – dvs. hvor musikerne, sangerne eller bandet/orkesteret tjener penge på at spille for andre, men hvor det ikke er hovedindtægten for musikerne at spille. Vi har andre jobs.

I øjeblikket spiller jeg baryton saxofon og fløjte i  Basic Bigband i Svendborg og alt saxofon i Svendborg Musikskoles Harmoniorkester. Derudover spiller jeg el- og kontrabas i Rantzausminde Jazz Forsyning.

Jeg håber, I har lyst til at skrive til mig, hvis I har nogle spørgsmål, og jeg glæder mig til at se jer i mit lille værksted.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

En tanke om “Om mig

  1. Hej Linne. Jeg har en baryton MKVI 1954 og spiller i to bigbands og vil rigtig gerne købe en Low-A extender til baryton saxofon: Selmer MKVI i kobber.
    Det lyder vildt godt og har kun en hjemmelavet i plast.

    Mvh Klaus Lohmann 22402454

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.